Suomen Kuitulevy
Puhdasta rakentamista

Puu on luonnonmukainen ja kestävä rakennusaine. Puhtaasti puupurusta ja -hakkeesta valmistetuissa Leijona-levyissä yhdistyvät vuosikymmenten perinteet ja luonnon materiaalien arvostamiseen.

Puu on mitä ideaalisin rakennusaine hengittävyytensä, lujuutensa ja eristävyytensä ansiosta. Sataprosenttisesti uusiutuvana ja ilmasta hiiltä sitovana puu on myös ekologinen - puutuotteissa hiili säilyy sidottuna vuosisatojakin, ja tuotannon päästöt ovat merkittävästi pienemmät esimerkiksi tiileen ja betoniin verrattuna. Puretut puurakenteet puolestaan voidaan polttaa energiaksi tai kierrättää uusiotuotteiksi.
 
Suomen Kuitulevyn Leijona-levyt valmistetaan puuteollisuudelta jäävästä puhtaasta puupurusta ja  -hakkeesta. Levyjen valmistuksessa käytetään pieniä määriä vahaa ja hartsia parantamaan levyjen kosteudenkestävyyttä ja lujuutta. Varsinkin kovalevyn valmistuksessa pystytään hyödyntämään puun omaa liima-ainetta, ligniiniä. Vähäisten kemikaalimääriensä vuoksi levyjä voi turvallisesti käyttää myös sisätilojen rakentamisessa ja remontoinnissa. Kaikki Leijona-levyt täyttävät rakennusmateriaalien päästöluokituksen M1 vaatimukset. 
 
Puun hyvien ominaisuuksien ja vuosikymmenten kehitystyön ansiosta Leijona-levyt tarjoavat ekologisen ja kestävän vaihtoehdon rakentamiseen ja remontointiin. Suomalaisella laadulla ja osaamisella, tottakai!