Suomen Kuitulevy
Suomalaisesta metsästä

Leijona-levyt on tehty suomalaisesta metsästä; sen hienosta, luonnollisesta puuraaka-aineesta suomalaisella osaamisella huippuunsa hiottuna.

Puu on täysin uusiutuva luonnonvara, jonka erinomaisia eristävyys- ja lujuusominaisuuksia voidaan hyödyntää erityisesti puurakentamisessa. Suomalaisille puu on tuttu rakennusaine aikojen takaa, ja on sitä varmasti jatkossakin; Suomessa metsä kasvaa nopeammin kuin sitä kaadetaan. Suomen vuotuinen asuntotuotannon tarvitsema puumäärä kasvaa Suomen metsissä vajaan työpäivän aikana. 

Leijona-levyt valmistetaan puuteollisuuden puhtaasta puupurusta ja –hakkeesta. Levyjen puuraaka-aine tulee lähes kokonaan PEFC-sertifioiduista metsistä, jolloin puun matkaa pystytään seuraamaan metsästä valmiiksi levyiksi saakka. Puristamalla valmistetuissa Leijona-levyissä, kovalevyissä, puukuitujen liima-aineena toimii puun oma ligniini. Kovalevyihin lisätään vähäisiä määriä vahaa ja hartsia levyjen säänkeston ja lujuuden parantamiseksi. Leijona-levyjen valmistusprosessin perusta noudattelee suomalaista yli 80-vuotiasta perinnettä, joka on hiottu huippuunsa vuosikymmenten aikana nykyrakentamisen vaatimuksia vastaavaksi.